Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τραίνο για… ουρανοξύστες (Φωτογραφίες)




Τις εντυπώσεις κλέβει το σχέδιο δύο ευρηματικών βρετανών για τα τρένα υψίστης ταχύτητας. Δύο σχεδιαστές από τη Γηραιά Αλβιώνα παρουσίασαν το πρότζεκτ τους για δημιουργία κατακόρυφων σταθμών προκειμένου να επέλθει αποσυμφόρηση των οδικών αρτηριών....





Στην αν μη τι άλλο πρωτότυπη ιδέα έδωσαν σάρκα και οστά οι Κρίστοφερ Κριστοφί και Λούκας Μαζαράσα και όραμά τους είναι τα αστραπιαία τραίνα να κατεβαίνουν από τα πλαϊνά του πελώριου γυάλινου κτιρίου και στη συνέχεια να μπαίνουν σε ένα τούνελ για να φτάσουν στον προορισμό τους.


Το κάθε βαγόνι θα χωράει 10 άτομα σε δύο σειρές ενώ τα καθίσματα θα έχουν ειδικό μηχανισμό για την περιστροφή τους έτσι ώστε να έρχονται στη σωστή θέση όταν αλλάξει η κλίση του τραίνου.

Οι σχεδιαστές αναφέρουν πως:  «Το Hyper Speed Vertical Train Hub έχει ως στόχο την επίλυση προκλήσεων μετακίνησης που θα αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα το 2075».
Εκτιμάται πως σε συνδυασμό με ένα υπόγειο ή υπέργειο δίκτυο διαδρομών, το τραίνο θα μπορεί να καλύψει απόσταση 500 χιλιομέτρων σε περίπου 30 λεπτά.





Related Posts Plugin 

for WordPress, Blogger...