Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Tablet που βλέπει το περιβάλλον του σε 3D, αναπτύσσει η Google (VIDEO)





Το πρότυπο μιας ταμπλέτας 7 ιντσών που θα μπορεί να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται ο χρήστης που την κρατάει πρόκειται να διαθέσει...






..σε συνεργαζόμενους προγραμματιστές λογισμικού η Google. Το αντίστοιχο πρότυπο με την ίδια τεχνολογία 3D και ανιχνευτές κίνησης σε μορφή κινητού τηλεφώνου έχει ήδη κατασκευάσει η εταιρεία στο πλαίσιο του Project Tango.

To εργαστήριο Προηγμένης Τεχνολογίας και Πρότζεκτ της Google συνεργάζεται με πανεπιστήμια, ερευνητές και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με σκοπό να επιτρέψει στις συσκευές να «αντιλαμβάνονται» το περιβάλλον στο οποίο κινείται ο χρήστης της συσκευής. Hardware και software συνεργάζονται για να καταγράψουν την σχετική θέση και την κίνηση της συσκευής που θα επιλύσει το πρόβλημα της πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους, μια δυνατότητα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους μελλοντικά, ακόμα και για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού σε μια αναπαράσταση της κάτοψης του σπιτιού.

Το τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντος δημιουργείται με την συλλογή 250.000 μετρήσεων των τριών διαστάσεων το δευτερόλεπτο που ενημερώνουν την πληροφορία σχετικής θέσης της συσκευής και τον προσανατολισμό της, αναφέρουν οι ερευνητές στο https://www.google.com/atap/projecttango/.

Στο ερώτημα «που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη αυτή η πληροφορία;» η Google μας προτρέπει να φανταστούμε ότι την χρησιμοποιούμε για να οδηγηθούμε μονομιάς στο σημείο που θέλουμε σε ένα σούπερ-μάρκετ, να παίξουμε... κρυφτό στο σπίτι υποδυόμενοι το αγαπημένο μας καρτούν. Επίσης, η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αναλάβει την πλοήγηση ενός ανθρώπου με μειωμένη ή καθόλου όραση σε εσωτερικούς χώρους.

Η Google έχει ήδη φτιάξει το πρότυπο ενός smartphone 5'' και η εφημερίδα Wall Street Journal αποκάλυψε ότι το πρότζεκτ περιλαμβάνει πλέον και ένα tablet 7 ιντσών που θα διατεθεί σε 4.000 developers. Το tablet είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες στο πίσω μέρος του και αισθητήρες βάθους που λειτουργούν με υπέρυθρες ακτίνες. Επιπλέον, φέρει ειδικό λογισμικό που αναλαμβάνει να αξιοποιεί τα δεδομένα που συλλέγουν κάμερες και αισθητήρες για να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντος, μεταδίδει το Reuters.


Related Posts Plugin 

for WordPress, Blogger...