Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο ορισμός του Φραπέ με επιστημονικούς όρους!







Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων μέσα από μια επιστημονική προσέγγιση. 








Διαβάστε για τον ορισμό του φραπέ, τρόπους παρασκευής και τις κατηγορίες του όπως: Φραπεδούμπα, Φλωροφραπές κ.α.

Aρχικά: Φανταστικό Ρόφημα Αραχτού Παραδοσιακού Έλληνα (Φ.Ρ.Α.Π.Ε.)



Ορισμός:

Ρόφημα που αποτελείται κυρίως απο καφετί νερό με μια επίστρωση αφρού που παράγεται από την ανάμιξη του νερού με κακής ποιότητας καφέ. Συνηθίζεται να καταναλώνεται με τη χρήση καλαμακίου είτε με συσσώρευση του επάνω σε αυτό και απομάκρυνση του με την γλώσσα, λιγότερο ή περισσότερο διακριτικά, είτε με την απορρόφηση μέσω του καλαμακίου όταν δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο (επίσης πολύ χρήσιμο για την δημιουργία του λεγόμενου φαινόμενου του γύφτου, δηλαδή όταν οι γύρω κοιτούν δήθεν θιγμένοι από την διατάραξη της πνευματικής ηρεμίας που προκαλεί ο ήχος ζαριών και μετακίνησης πουλίων στον χώρο του ταβλιού, με το γνωστό ύφος "Α τον γύφτο...", "Θεέ μου τι μπίχλας" κδσ (και δεν συμμαζεύεται).

Είναι το τελευταίο σημαντικό επίτευγμα των Ελλήνων επιστημόνων και μπορούμε να πούμε πως κατέπληξε τις μάζες με την απλότητα του, αλλά επίσης πέτυχε να εντυπωσιάσει και τους πλέον ψευτοσοφιστικέ κυριλο-διάσημους.


Τρόπος παρασκευής συνταγές:

Φοιτητικός Φραπές
Σε ένα άπλυτο ποτήρι με τα υπολείμματα του προηγούμενου φραπέ προσθέτουμε λίγο νερό (συνήθως καθαρό αν και είναι αρκετά αγαπητή η εκδοχή με νερό τουαλέτας, στην συγκεκριμένη εκδοχή ονομάζεται σκατοφραπές) και καφέ σε σκόνη χρησιμοποιούμε το κλασσικό πλέον μιξεράκι χειρός (ποιός να ταλαιπωρείται με το σέηκερ) μετά προσθέτουμε νερό, γάλα (κατά προτίμηση όχι ληγμένο) και ζάχαρη.



Ανάλογα με την αναλογία νερού, καφέ, γάλακτος και ζάχαρης ο φραπές χωρίζεται στις εξής κατηγορίες:

Μαγκοφραπές (σκέτος)
Φραπεδούμπα (με αναλογία ζάχαρη καφέ 1/2)
Φραπελιά (με αναλογία καφέ και αλεσμένα φύλλα ελιάς 3/4) [Αντικαρκινικό παρασκεύασμα]
Φράπα (με αναλογία γάλακτος καφέ 1/2)
Μέτριος, ο αγαπητός (με ζάχαρη και γάλα σε αναλογίες 1/2)
Γυναικείος Φραπές (με ζάχαρη σε αναλογία 1/2 με τον καφέ και γάλα σε αναλογία 2/2)
Φλωροφραπές ή "Ο Φραπές του μπόμπιρα" ή αλλιώς "Καταΐφι γωνία" (με ζάχαρη και γάλα σε αναλογία 2/2)
(οι αναλογίες είναι συνήθως σε κουταλάκια του γλυκού, δλδ 2 κουταλάκια φραπέ και 0, 1, 2 κουταλάκια ζάχαρη, το γάλα μετριέται εμπειρικά)




Related Posts Plugin 

for WordPress, Blogger...