Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Έρευνα: Το πολύ πορνό σας κάνει...






Σύμφωνα με μια έρευνα στο ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στη Γερμανία το πολύ πορνό... χαζεύει τους άνδρες!








Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Psychiatry, δεν μπορούσε να καθορίσει αν το πορνογραφικό υλικό προκαλεί την συρρίκνωση της φαιάς ουσίας, ωστόσο οι συγγραφείς της κάλεσαν σε επιπρόσθετη έρευνα πάνω στο θέμα.

«Μελλοντικές έρευνες θα πρέπει να διερευνήσουν τις επιδράσεις της πορνογραφίας σε μήκος ή να εκθέσουν αφελείς συμμετέχοντες στην πορνογραφία και να διερευνήσουν τα αίτια στην πάροδο του χρόνου», ανέφεραν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ανάπτυξης Max Planck, στο Βερολίνο.
Το Ινστιτούτο χρησιμοποίησε 64 άνδρες ηλικίας 21 με 45 χρόνων με μια «ευρεία γκάμα κατανάλωσης πορνογραφίας».

Οι άνδρες δεν ενημερώθηκαν αρχικά ότι η έρευνα παρακολουθούσε το μυαλό τους σε σχέση με την πορνογραφία, αλλά μάλλον ότι ήταν «μια επιστημονική έρευνα συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων MRI».
Αργότερα οι άνδρες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης ότι θα συμπεριλαμβάνονταν στην έρευνα ερωτήσεις σχετικές με την πορνογραφία και κανένας εξ αυτών δεν αποσύρθηκε.

Οι άνδρες απάντησαν ερωτηματολόγια, περιγράφοντας πόση πορνογραφία έβλεπαν. Οι απαντήσεις τους κατά μέσο όρο ήταν λίγο πιο πάνω από τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

Τα μυαλά τους ανιχνεύθηκαν μέσω της χρήσης τεχνολογίας MRI καθώς έβλεπαν σεξουαλικές εικόνες από πορνογραφικές ιστοσελίδες μαζί με μη σεξουαλικές εικόνες ανθρώπων που γυμνάζονταν.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι ο όγκος φαιάς ουσίας στον αριστερό κερκοφόρο του ραβδωτού σώματος είναι μικρότερος με μεγαλύτερη χρήση πορνογραφίας», αναφέρεται στην έρευνα.

Επίσης όταν έβλεπαν υλικό σεξουαλικού περιεχομένου τα MRI έδειχναν μικρότερη λειτουργία σε ένα μέρος του μυαλού που επεξεργάζεται την πρωτοβουλία.



Related Posts Plugin 

for WordPress, Blogger...