Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Περισσότερος καφές - μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη


Μια νέα επιστημονική έρευνα στην Αμερική βρήκε ότι όσοι άνθρωποι αυξάνουν την κατανάλωση καφέ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, ενώ όσοι μειώνουν τον καφέ που καταναλώνουν κινδυνεύουν περισσότερο από διαβήτη.  







 Η έρευνα είχε ως επικεφαλής τον Σίλπα Μπουπαθιράτζου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και ανέλυσε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων 7.300 ήταν διαβητικοί.

Το συμπέρασμα ήταν ότι όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά τουλάχιστον ενάμισι φλιτζάνι για μια περίοδο τεσσάρων ετών, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους για την κατανάλωση καφέ.   Από την άλλη, όσοι μείωσαν την μέση καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά δύο φλιτζάνια, είχαν κατά 17% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

Εκείνοι που κατανάλωναν συστηματικά τον περισσότερο καφέ (τρία η περισσότερα φλιτζάνια κάθε ημέρα), είχαν τον μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη, 37% λιγότερο σε σχέση με όσους έπιναν το πολύ ένα φλιτζάνι καφέ καθημερινά.

Τα παραπάνω δεν αφορούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη ή το τσάι με καφεΐνη, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η έρευνα δεν παρατήρησε καμιά αλλαγή στη μεταβολή της κατανάλωσης.






Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin 

for WordPress, Blogger...